Излет от бъдещето

Грабнете още свежи идеи и информация за риболов около София като се абонирате за нашия канал.

Как се приготвихме за излет от бъдещето:

 1. Мястото е с координати:

 2. Метод на риболов

  .

 3. Захранка

 4. Стръв

  ручейник, лежляк, бял червей

 5. Особености

 6. Резултат

  отличен

 7. Оценка на излета от (1 – 10) на база на изпитаното удоволствие

  10


2025 г.!
 
Тази юлска събота най-накрая прогнозата за времето предвиждаше спиране на черния снеговалеж, затопляне на времето до – 8 градуса по целзий и леко намаляване на радиационния фон до само 3000 пъти над нормалното.
 
Нямаше как да не се възползвам от хубавото време и да не се измъкна за един риболов от ПРУ-то в мазето на блока в което пребивавахме от 3 години.
 
За тези които не са наясно обяснявам, че във всеки панелен блок строен при социализма в мазето му се оставяше едно помещение със собствена тоалетна, затварящо се с тежка желязна врата наричано Противи Радиационно Укритие.
 
Вярно че в 99,99% в блоковете то обикновено се запълваше с ненужни, изхвърлени вещи от комшиите и всякакви други непотребни боклуци, а често на осмелилият да влезне в него, кракът попадаше на засъхнали биологични продукти от животинска и/или човешка отделителна система, но в крайна сметка се оказа изключително умна идея, защото голяма част от оцелелите сега живеем там.
 
Изминаха три години откакто световния елит реши да си ги мери на кой му е по-голям, (военния потенциал) та сега настъпиха някой леки промени в географски, демографски и политически аспект.
 
Поради случайно паднала ракета Томахоук над Калафат, коритото на река Дунав се измести с 200 км. на юг и сега минава на 5 километра от центъра на София.
 
Заблудена руска ракета Искандер пък цопна в Босфора и го запуши, а Черно море се изпари на момента и сега имаме сухоземна граница с Русия.
 
Българският натовски батальон от две години обикаля в необятната съседна държава за да сключим примирие, но за съжаление не може да намери някой оцелял та да изпълни мисията си.
 
По последни спътникови данни все още има някакъв шанс в Сибир да има двама, трима чукчи подходящи за целта, та дай Боже накрая света да миряса.
 
От двете Америки остана само Южната и то в частта й наречена Патагония.
 
За Австралия нищо не се знае, защото още преди войната беше в ковид изолация и май така и ще си е завинаги.
 
В Китай и Индия оцеляха само по едно малко семейство от по три, четири хиляди души всяко, Далай Лама, няколко тибетски монаха, трима гурута по йога и половината от манастира Шаолин.
 
Затова вече в новите кунг фу филми му викат манастира Шао, и монасите владеят бойното изкуство само за ляв крак и лява ръка.
 
Просто Лина не оцеля и няма кой да ги обучи на бой с десен крак и дясна ръка.
 
Въпреки това Алиекспрес продължава да работи безупречно, за което евалата им.
 
Африка май си е същата, защото кой я бръсне нея за нещо.
 
Западна Европа е пясъчна пустиня и миграцията от близкия изток към нея спря напълно, защото вече много заприличала на родните места на мигрантите, та нямало смисъл, пък и нямало кой да работи, щото от западняците останали един панаир хора.
 
От острова оцеля само Бъкингамския дворец и кралицата, защото се борела за рекорд в книгата на Генес.
 
По непотвърдени данни в Ламанша бил забелязан чорлав, рус перчем да плува сред вълните, ама може и да е само слух.
 
Единствената оцеляла цивилизация е Балканският полуостров, най-вече благодарение на нас.
 
Защото всяка от воюващите страни смяташе, че накрая ще прави парад на победата, а на света няма по-подходящо място за провеждането му от нашата страна.
 
Поради прословутото си гостоприемство ние винаги посрещаме всеки победител с цветя, байраци и очи насълзени от щастие.
 
Именно поради тази ни национална особеност, воюващите страни не посмяха да ни бомбардират, та оцеляхме горе-долу в пълен състав и сега сме най-многобройното племе на света.
 
Е разбира се покрай нас намазаха донякъде и комшиите ни, но в крайна сметка никъде няма пълно щастие, а освен това нямаше да остане никой, който да мразим.
 
А колко много обичаме да мразим, само ние си знаем.
 
Толкова го обичаме това мразене, че най-много мразим себе си.
 
Световната международна политика се състои в това, че не си вдигаме ветото за македонците да влезнат в ЕС, а те като луди се натискат за него, макар, че от три години той не съществува.
 
Ей така да се дразним едни други та да знаят кой сега управлява света.
 
Благодарение на спец отряда на Българската армия състоящ се от елитни ромски командоси, покрили магистърска степен във Факултета на Филиповци, успяхме да демонтираме и задигнем няколко ядрени ракети по време  на полет, докато прелитаха над нас.
 
Все пак доста трудно убедихме командосите, че не са от мед и ядреният зарад не се пали като кюмюра, та да не ги разкостят и предадат на вторични суровини, а да ги оставим на въоръжение.
 
Остава от някъде да намерим и пусковите устройства и жална им майка на комшиите.
 
После сами ще си маршируваме и ще си се посрещаме.
 
Та сега съм си приготвил тоягите, облякъл съм си рибарския радиационен, камуфлажен костюм, дето ония ден най-накрая дойде от Китай, като съм зашил и подлепил с тиксо няколкото фабрични дефекта и съм напълнил един трилитров буркан с гигантски хлебарки за стръв.
 
То само те оцеляха след войната, та поне има нещо за ядене.
 
Заплюл съм си едно местенце на Дунава до Враждебна и ще направя един тематичен риболов за триглава черна мряна.
 
Риболова на този вид е страхотна емоция защото всяка една рибка тежи около 15-20 килограма, тъй като е пълна с тежки метали.
 
Така че, като я пръжнеш хем напълниш тумбака, хем изкараш някой и друг биткойн,  като предадеш карантиите на вторични суровини.
………..
Капитански дневник:
Звездна дата 20 456 374 – 08.
Земна 3025 г.
 
Кораба на двамата астгартски космонавти кацна в историческата земна област София.
 
Мисията им бе да проверят ставали вече земята за заселване и да докладват на кораба майка криещ се в орбита около обратната страна на луната и пълен с последните оцелели астгарти след опустошителната война на планетата им.
 
До тук нищо ново във Вселената.
 
С изчезването на човечеството, земята за 1000 години беше се възстановила напълно.
 
Зелена, чиста и пълна с живот.
 
Двете резедави човечета изпратиха така чакания сигнал– „идиотите вече ги няма – може да кацате”
 
Някъде в другия край на Земята в една дълбока пещера в западен Сибир, архаичен руски компютър натъпкан с китайски и американски чипове засече сигнала и прищрака.
 
Двамата извънземни дребосъка видяха на екрана на локатора проблясването на една светла точка от изстрелване на ракета последвала сигнала им.
 
Тогава с ужас осъзнаха, че след няколко минути ще са единствените останали живи астгарти във Вселената.
 
А за нещастие бяха от един пол.
 
Кой извънземен мозък можеше да предполага, че човешката извратена мисъл ще създаде „Ръката на мъртвеца” и ще повери съществуването на живота на милостта на машините.
 
Едното от тях с мъка промълви.
 
– Брато, прецакаха ни копелетата!
 
– Що ни трябваше да унищожаваме динозаврите и да наливаме мозък на тия примати.
 
– Маймуни си бяха, маймуни си останаха и на маймуни ни направиха!
 
Послепис:
 
Копие до посланик Митрофанова
Копие до посланик Херо Мустафа
Копие до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Копие до председателя на галактическата федерация Йода Арту Диту Джаба
 
Спрете да си ги мерите, живота е по-силен от вас!!!

https://youtu.be/6Wj6G-OdaWk

Последвайте ни още в

Харесва ли ви този излет?

Още информация за риболов около София