Празничен риболов на баластриерата до село Кривина

Грабнете още свежи идеи и информация за риболов около София като се абонирате за нашия канал.

Как се приготвихме за празничен риболов на баластриерата до село Кривина:

 1. Мястото е с координати:

  в средата на гьола от сраната на пътя към богровските блата

 2. Метод на риболов

  на плувка 1 гр. с директна 5-ца

 3. Захранка

  жито и бял червей

 4. Стръв

  бял червей, жито, хлебна троха

 5. Особености

  на бял се ловят големи слънчаци. Дълбочината до брега е около 3м.

 6. Резултат

  отличен около два кг. и нещо бабушка и червеноперка

 7. Оценка на излета от (1 – 10) на база на изпитаното удоволствие

  10

Съботно-неделният излет породи смесени чувства в мен, защото посещението ни на Чепинци в събота бе пълно фиаско и общият ни улов с Павката бе за по половин бира на човек и то само ако не ядем мезето, а го душим като руснаците.


Отчаян от това в неделя, реших да разбия лина и каракудата на любимото си място на Враждебна. За съжаление въпреки ранното ми ставане всички подходящи места бяха вече окупирани.


Достатъчно нервиран от този факт, се запътих като Беар Грилс , към непознатите риболовни полета на близкото село Кривина, с цел оцеляване чрез риболов по неизвестни водоеми.


Открих това прекрасно гьолче чрез Джи Пи Еса ми с който съм от раждането си и е марка „Попитай местен” и дебаркирах на чудесно място с дълбочина около з-те метра до брега.


На белите ми червей веднага се отзоваха група слънчевки явно трениращи бойни спортове в тежки категории и назобали се с анаболи, защото бяха от размер 3-пъти Х.


След като преминах на хлебна троха определено попаднах в клуба на пенсионера, където се бяха събрали да отпразнуват празника достойни по размер и възраст бабушки. Между тях се обаждаха и невръстни червеноперки, но това нямаше значение, защото плувката сигнализираше непрекъснато за интереса на рибоците към стръвта.


По едно време вятъра домъкна някаква жълта мърсотия, предполагам от цъвтеж на водораслите и водата около брега пожълтя. Именно тогава на 50 см от краката ми се появи местната анаконда дълга около метър и канче и предизвика предизвика уплаха и в двама ни от неочакваната близост. Последва скоростно отплуване в обратна посока от нея и плюене три пъти в пазвата от мене. Слава Богу оказа се умна змия и повече не се появи.


Времето си минаваше и макар, че кълването следобед понамаля, рибата си даваше непрекъснато.


Към 17ч. доверявайки се на Емо Чолаков и на насъбралите се над Витоша тъмни облаци събрах такъмите и отказвайки се от вечерното кълване, предпочетах сигурността на сушината у дома пред вероятните светкавици и гърмотевици на гьола.


Макар че си тръгнах рано не съжалявам, защото изкарах един чудесен риболов.
Този водоем ме изненада много приятно с активнният риболов и приличен улов, със спокойствието което цари по него и с отморяващия очите си пезаж. Определено ще го посетя скоро пак за да се запозная отблизо и с другите му подводни обитатели.

https://www.youtube.com/watch?v=aUO6nI8aoxs
Последвайте ни още в

Харесва ли ви този излет?

Още информация за риболов около София