Риболов на язовир Драговищица до град Костинброд

Вижте още десетки видеа за риболов около София като се абонирате за нашия канал.

Как се приготвихме за риболов на язовир Драговищица до град Костинброд:

 1. Мястото е с координати:

  заливче в левия край на стената

 2. Метод на риболов

  на плувка 0,75 – о,5 гр. с директна 5-ца

 3. Захранка

  бял червей

 4. Стръв

  торен червей и бял червей

 5. Особености

   за първи път в риболовната си практика хванах щука на торен червей

 6. Резултат

  приличен около един килограм риба

 7. Оценка на излета от (1 – 10) на база на изпитаното удоволствие

  4

Село Драговищица до Костинброд е много малко популярно, като риболовна дестинация в сравнение с аналогичното село до Кюстендил.


Този факт и идеята да представяме малко познати места около София ме накара в събота да цъфна на брега на микроязовирчето му.


Преди около месец го бях посетил и единствената риба която се бе раздвижила бяха безчетните ята от дребен уклей, за това днес без кой знае какви надежди бях решил да видя плува ли и някаква друга риба тук.


Заел позиция на стратегическо шаварено заливче в края на стената набързо отбелязах два последователни костурони дребосъка и страхувайки се да не направя хетрик с трети подобен, смених позицията с 10-тина метра в дясно, където ставаше и по-дълбоко.


Тъй като търсех каракудата на торен на дъното, а и бях с по-голяма кука от уклейско-червеноперския размер, то ятата от дребни наглетци ме бяха оставили на мира.


Това добре, но на мира ме остави и самата каракуда до момента в който рязак удар и кратка борба с нещо по-едро ме остави без кукичка, вързана лично от мен и това си бе класическа мистерия.


Отговорът й дойде със следващата засечка, когато торният бе налапан от една подрасваща щучка и само късмета че кукичката се бе забила в края на устата й ме ощастливи да се запознаем отблизо с нея.


След прекалено дълго мълчание на инструмента ми за риболов, вързах една 16-ка и дръпнах на малко по-плитко.


Това се оказа печалившия ми ход и се започна, макар и не много често но сравнително редовно, почукване на червеноперчета, който се надпреварваха често с уклеките за вкусното бяло червейче.


До края на риболова това бе и рибата създаваща ми някакви що годе пълноценни емоциии, като от време на време и някоя лакома уклейка щъфваше на кукичката.


Имаше и едно изключение от по-приличен костур, но както казах това си бе изключение.


Каракудата явно си седеше в шаварите, хайверосваше си се и въобще не и бе до ядене.


В крайна сметка мога да кажа, че това водоемче е много приятно с природата си, спокойствието от липсата на оглушителни компании, за които риболова е като събор на българо-сръбската граница – миризма на скара, алкохол в изобилие и сръбско на макс.


Нада ли човек може да разчита на екшън с големи представители на шарановия род, но ако не е тръгнал с голяма кошница определено ще изкара приятни часове по бреговете му, а и е на един хвърлей място от голямата лудница.

https://www.youtube.com/watch?v=Djerd_nMaLU
Последвайте ни още в

Харесва ли ви този излет?

Още видеа за риболов около София