Риболовни маршрути – МВЕЦ – Церово

Грабнете още свежи идеи и информация за риболов около София като се абонирате за нашия канал.

От година и кусор се глася да посетим МАВЕЦ „Церово”, за който няколко колеги основно от Костинброд, ми бяха разправяли за страхотни излети по него.


Информацията която има в нета за водоема е толкова оскъдна, че дори всезнайкото Гугъл се черви от срам.


Именно тази липса на информация, ни накара да включим този излет в рубриката ни „Риболовни маршрути”.


Още с пристигането на Веца, големият ни страх, че няма да намерим подходящо празно място се изпари в лятната жега, защото по водоема имаше само един рибар, които цапотеше с една лесковица на два три метра от него и някак си не изглеждаше сериозно.


Това предизвика сериозно съмнение у нас, което по-късно се 100 – процентово се потвърди , че ни очаква повече любуване на природата, отколкото сериозен риболов.
Та що се отнася до красива природа веца го докарва до към шестица, но иначе приказките за големи, линове, каракуди и костури, за сега остават като непотвърдена информация . Като такава трябва да се счита и тази за сомове, щуки и шарани.


От нашето 12 часово потене, ефекта бе, че установихме наличието на няколко кленчета, бабушка и въздесъщата българска пираня, подвизаваща се под името слънчевка.
Нямам представа що за извратен мозък може да нарече тази омразна на всички ни риба с такова светло име.


Върха на риболовните емоций бе разтрисането на фидера ми от 10 гр. уклей. Явно мечтата му за филмова кариера го е накарала да направи това чудо.
Незнам дали от адската жега днес или че лятото не е сезона на този водоем, но риболова беше трагичен.


Надявам се есента когато захладнее прилично и рибата се движи целодневно, да убедя Павката да дадем на Веца втори шанс, защото всички легенди, митове и рибарски приказки обикновено почиват на относителни истини.

https://www.youtube.com/watch?v=Q82gX09XN1Q
Последвайте ни още в

Харесва ли ви този излет?

Още информация за риболов около София